Vlada Republike Hrvatske u posjetu Đuro Đaković grupaciji

Đuro Đaković Grupacija 14. lipnja 2023. godine imala je čast primiti delegaciju Vlade Republike Hrvatske u svojim prostorijama.


Delegaciju je predvodio predsjednik Vlade, gospodin Andrej Plenković, a uz njega su bili prisutni i gospodin Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, gospodin Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, gospodin Mario Banožić, ministar obrane, gospodin Tomislav Leko, zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Vlade, gospodin Marko Milić, glasnogovornik Vlade, gospodin Robert Blažinović, v.d. ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt u MINGOR-u, gospođa Judita Emić, stručna suradnica Ureda predsjednika Vlade i gospodin Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije.

U sklopu posjeta održan je radni sastanak s vodstvom Đuro Đaković grupacije, na kojemu su u ime domaćina nazočne visoke goste izaslanstva Vlade Republike Hrvatske pozdravili gospodin Pavel Maroušek, (CEO) Đuro Đaković grupacije i gospodin Marko Ćosić, predsjednik Uprave, zatim gospodin Jaroslav Strnad i gospođa Denisa Materova kao vlasnici, koji su predstavili planove za razvoj Đuro Đaković grupacije. Tema sastanka bila je podrška procesu restrukturiranja Đuro Đaković grupacije i suradnja u području sektora obrane.

Uvaženi predsjednik Vlade, gospodin Andrej Plenković na sastanku je pozdravio proces restrukturiranja Đure Đaković grupacije, kao jedne od najvećih industrijskih grupacija regije i simbola industrije. Nakon radnog sastanka upriličen je obilazak proizvodnih pogona; sektora proizvodnje vagona i sektora obrane. Predstavnik Vlade republike Hrvatske zajedno s izaslanicima pozdravio je proizvodnju Đuro Đakovića.

Podsjećamo da je u rujnu 2022. češka tvrtka DD ACQUISITION a.s. postala je većinski vlasnik (81,90%) Đuro Đaković grupacije (ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPA d.d. kao upravljača tvrtka, ĐURO ĐAKOVIĆ Specijalna vozila d.d., ĐURO ĐAKOVIĆ strojna obrada d.o.o. i ĐURO ĐAKOVIĆ Energetika i infrastruktura d.o.o. Grupacija je povećala svoje proizvodne kapacitete i broj proizvedenih vagona sa 265 u 2021. godini na 580 u 2022. godini.

Dokaz uspješnosti i razvoja Đuro Đaković Grupacije danas je kontinuirani rast proizvodnje, s ugovorenom proizvodnjom od 870 vagona u 2023. godini. Cilj grupe je proizvesti 2000 vagona do 2026. godine.